Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gulpen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Gulpen biedt uitkomst! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u handige gegevens betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Gulpen-Wittem.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2350 oplopend tot 10100, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGulpen-Wittem | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000

Kosten traplift Gulpen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.200.
 • Extra upgrades zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel treft u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Gulpen. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.750 – €2.150halve dag
1 bocht€5.250 – €8.300€3.150 – €5.3005 uur
Meerdere bochten€6.000 – €11.200€4.100 – €7.0005,5 uur
Spiltrap€7.700 – €13.500€4.850 – €10.0006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Gulpen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Gulpen is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-gulpen-6271

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Gulpen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 inclusief installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gulpen-Wittem d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Gulpen-Wittem. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Gulpen-Wittem (https://www.gulpen-wittem.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent verkent of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een model laten monteren die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Willem Vliegenstraat 12
 • 6271 DA, Gulpen-Wittem
 • Website: www.gulpen-wittem.nl
 • E-mailadres: wmo-loket@gulpen-wittem.nl
 • Telefoonnummer: 14043

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Gulpen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire uitvoeringen tonen en adviseert welk model voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Gulpen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Gulpen.

Professionele merken
In uw omgeving zijn vijf geschikte producenten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten beloven een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden meerdere populaire traplift fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Triwa, Heymer, Minivator. Bekende montagepartners van deze merken zijn o.a. TipTop, Smienk, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de montage van een traplift in Gulpen binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Platinum en RecentLift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Gulpen is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Gulpen hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis schommelt dat tussen de 100 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie