Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Banholt

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Banholt verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u veilig en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site vindt u bruikbare adviezen wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Eijsden-Margraten.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1750 & €9300, inclusief montage.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteEijsden-Margraten | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6262
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Siena

Kosten traplift Banholt juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Daarnaast geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.650 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Banholt. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.850 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.500 – €8.800€2.550 – €5.2004,5 uur
Meerdere bochten€6.500 – €10.900€3.800 – €7.100Hele dag
Wenteltrap€8.350 – €13.800€5.100 – €10.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Banholt.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Banholt kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-banholt-6262

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Banholt voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief montage. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eijsden-Margraten door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Eijsden-Margraten. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Eijsden-Margraten (https://www.eijsden-margraten.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat na of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een model selecteren dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of direct een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Breusterstraat 27
 • 6245 EH, Eijsden-Margraten
 • Website: www.eijsden-margraten.nl
 • E-mail: info@eijsden-margraten.nl
 • Telefoonnummer: 0434588488

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Banholt vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende systemen tonen en geeft aan welk model voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Banholt.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Banholt.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf populaire merken werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten garanderen een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende geschikte ontwikkelaars We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator. Grote verkopers van deze merken zijn o.a. Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist kan u helpen met het aanschaffen van een goede huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Banholt in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Acorn of Extrema hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Banholt is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Banholt verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans valt dit binnen een marge van 135 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie