Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gronsveld

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Gronsveld biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Hieronder treft u bruikbare adviezen t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Tevens kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Eijsden-Margraten.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2550 & €8500, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteEijsden-Margraten | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6247
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Gronsveld juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Gronsveld. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.550 – €2.150halve dag
1 bocht€4.600 – €8.500€3.100 – €6.7005 uur
2 bochten€6.250 – €11.300€3.900 – €7.700Eén dag
Wenteltrap€7.950 – €14.100€5.050 – €10.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Gronsveld.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Gronsveld is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u al snel 40% op de nieuwprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-gronsveld-6247

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Gronsveld voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 inclusief installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende zaak die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eijsden-Margraten door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Eijsden-Margraten. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Eijsden-Margraten (https://www.eijsden-margraten.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een model kiezen die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of meteen hulp aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Breusterstraat 27
 • 6245 EH, Eijsden-Margraten
 • Website: www.eijsden-margraten.nl
 • E-mail: info@eijsden-margraten.nl
 • Telefoonnummer: 0434588488

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Gronsveld vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk systeem voldoet aan uw budget en situatie. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Gronsveld.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Gronsveld.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf erkende ontwikkelaars operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren verschillende populaire traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe. Erkende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Gronsveld in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Stannah en TipTop hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Gronsveld is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Gronsveld hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard fluctueert dat tussen de 115 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie