Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ulestraten

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Ulestraten verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina vindt u handige adviezen inzake trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, technische details, de kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Ook kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Meerssen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1500 oplopend tot 10100, incl. installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMeerssen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6235
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Ulestraten juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel treft u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Ulestraten. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.500€1.600 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.450 – €8.900€3.100 – €5.3005 uur
2 bochten€6.200 – €11.700€4.150 – €7.5005,5 uur
Spiltrap€8.050 – €12.300€5.200 – €10.000Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ulestraten.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ulestraten kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 60% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-ulestraten-6235

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Ulestraten voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 incl. montage.De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meerssen binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Meerssen. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Meerssen (https://www.meerssen.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift selecteren die in lijn is met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer informatie of direct een aanvraag indienen? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Beekstraat 51
 • 6231 LE, Meerssen
 • Website: www.meerssen.nl
 • E-mail: zorgloket@meerssen.nl
 • Telefoonnummer: 0433661662

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Ulestraten lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u passende stoelliften tonen en vertelt welk soort lift matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook actief zijn in Ulestraten.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Ulestraten.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende populaire producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers verzekeren een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan meerdere grote leveranciers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe. Populaire aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Ulestraten binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Acorn of Smienk bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ulestraten is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ulestraten verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 130 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie