Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sweikhuizen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Sweikhuizen biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op deze webpagina bekijkt u belangrijke beschrijvingen inzake trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2550 oplopend tot 10200, incl. montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Beekdaelen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6174
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Sweikhuizen juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs hangt af van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €6.950 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Sweikhuizen. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.700 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.450 – €9.600€2.650 – €5.8005 uur
Meerdere bochten€6.300 – €10.300€4.450 – €8.0001 dag
Draaiende trap€8.450 – €12.300€4.700 – €10.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sweikhuizen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sweikhuizen kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-sweikhuizen-6174

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Sweikhuizen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 inclusief installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Beekdaelen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een lift kiezen die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mail: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Sweikhuizen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte stoelliften introduceren en adviseert u over welke uitvoering aansluit op uw trap, situatie en budget. De meeste winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst bekijkt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Sweikhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Sweikhuizen.

Goede merken
In uw regio zijn een aantal betrouwbare ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende betrouwbare producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema, Platinum. Betrouwbare montagepartners van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het kopen van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de installatie van een traplift in Sweikhuizen binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa + PractiComfort beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Stannah Starla.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Sweikhuizen is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Sweikhuizen hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 120 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie