Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beekdaelen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Beekdaelen maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zorgeloos en zonder moeite de trap op en af. Via deze pagina vindt u handige specificaties wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2200 tot maar liefst €9600, incl. installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBeekdaelen | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6365
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 55

Kosten traplift Beekdaelen april 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.450 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Beekdaelen. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.600 – €2.350halve dag
1 bocht€5.050 – €8.200€3.450 – €6.1005 uur
2 bochten€5.700 – €11.700€4.000 – €7.5006 uur
Wenteltrap€8.200 – €14.300€5.050 – €9.6005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Beekdaelen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beekdaelen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u maar zo 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-beekdaelen-6365

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Beekdaelen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 incl. montage.Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Beekdaelen. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door opstapjes of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een traplift aanschaffen die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mail: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Beekdaelen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere stoelliften demonstreren en adviseert u over welk merk/model aansluit op uw wensen en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Beekdaelen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Beekdaelen.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse bekende traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken werken met een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele goede ontwikkelaars Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Heymer, Triwa, Minivator. Bekende adviseurs van deze modellen zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een fijne huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Beekdaelen binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Otolift of TipTop verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Beekdaelen is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Beekdaelen verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Standaard fluctueert dat tussen de 125 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie