Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Amstenrade

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Amstenrade biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u risicoloos en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Aan de hand van deze website bekijkt u praktische tips m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de prijzen, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2150 oplopend tot 9400, inclusief montage.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Beekdaelen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6436
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Amstenrade juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs hangt af van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.100 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel voorzien we u van de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Amstenrade. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.850 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.200 – €9.500€3.250 – €6.0005 uur
2 bochten€6.200 – €11.100€4.150 – €7.4001 dag
Draaiende trap€8.000 – €13.100€5.350 – €9.500Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Amstenrade.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Amstenrade is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u tot wel 35% – 60% op de aankoopprijs. Ook is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-amstenrade-6436

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Amstenrade voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 inclusief montage. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Beekdaelen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een systeem uitzoeken dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of gelijk hulp aanvragen? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Amstenrade subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u meerdere opties demonstreren en adviseert u over welk model voldoet aan uw situatie. Veel dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel vindt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Amstenrade.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met goede leveranciers van trapliften in Amstenrade.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere populaire fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten focussen zich op een vlotte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal geschikte leveranciers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Triwa, Platinum. Grote montagepartners van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Amstenrade in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Minivator & Heymer verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 950+.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Amstenrade is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Amstenrade werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel fluctueert dat tussen de 115 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie