Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nuth

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Nuth verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze website kunt u aan de slag met belangrijke details m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, technische details, de onkosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2600 & €9700, inclusief plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Beekdaelen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6361
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Siena

Kosten traplift Nuth juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.500 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Nuth. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.650 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.200 – €9.400€2.700 – €5.7004,5 uur
Twee bochten€5.700 – €10.900€3.900 – €7.8006 uur
Spiltrap€8.500 – €13.900€5.100 – €10.3006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nuth.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Nuth is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden goed getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u zo 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Veel aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-nuth-6361

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Nuth voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Bovendien verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 inclusief installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Beekdaelen. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een veilige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een type kopen die in lijn is met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-melding doen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Nuth lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal uitvoeringen introduceren en adviseert u over welk type lift past matcht met uw wensen en budget. De meeste showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel bieden wij merken en winkels die ook leveren in Nuth.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Nuth.

Bekende merken
In uw regio zijn enkele bekende producenten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan in voor een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden enkele grote ontwikkelaars De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Triwa, Platinum, Minivator. Erkende verkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in Nuth in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Triwa of Extrema verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nuth is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nuth verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Doorgaans valt dit binnen een marge van 120 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie