Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Baneheide

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Baneheide maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website leest u bruikbare adviezen ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, technische details, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Simpelveld.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1600 oplopend tot 9200, incl. montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSimpelveld | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6353
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Baneheide juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs hangt af van twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.550 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder vindt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Baneheide. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.600 – €2.3504 uur
1 bocht€4.750 – €9.900€2.850 – €5.500halve dag
Meerdere bochten€6.450 – €10.100€3.950 – €8.0001 dag
Draaiende trap€8.350 – €14.500€5.100 – €10.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Baneheide.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Baneheide is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u gemakkelijk 55% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-baneheide-6353

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Baneheide voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 incl. installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Simpelveld binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Simpelveld. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Simpelveld (https://www.simpelveld.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist analyseert of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een lift selecteren die in lijn is met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 1
 • 6369 ZG, Simpelveld
 • Website: www.simpelveld.nl
 • E-mail: zorgloket@simpelveld.nl
 • Telefoonnummer: 14045

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Baneheide subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere opties laten zien en informeert welk soort lift matcht met uw woning en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Baneheide.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Baneheide.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn een aantal professionele traplift bouwers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren diverse populaire traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Minivator, Platinum, Extrema, Heymer. Grote dealers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Baneheide binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Stannah + Strobbe verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Baneheide is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Baneheide werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis fluctueert dat tussen de 135 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie