Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hulsberg

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Hulsberg kan u daarbij helpen! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Via onze vergelijker treft u belangrijke specificaties ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kan men gelijk en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Beekdaelen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De kosten variëren tussen €1650 tot wel €9800, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Beekdaelen | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6336
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Hulsberg juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De prijs hangt af van 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een draaifunctie zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel verschaffen we de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Hulsberg. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.600€1.650 – €2.3004,5 uur
1 bocht€4.900 – €9.400€3.350 – €6.5004,5 uur
2 bochten€5.950 – €10.300€3.750 – €7.900Eén dag
Spiltrap€7.800 – €14.300€5.400 – €10.0001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hulsberg.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hulsberg kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-hulsberg-6336

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hulsberg voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beekdaelen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Beekdaelen. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Beekdaelen (https://www.beekdaelen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een model kiezen dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Deweverplein 1
 • 6361 BZ, Beekdaelen
 • Website: www.beekdaelen.nl
 • E-mail: gemeente@beekdaelen.nl
 • Telefoonnummer: 0884502000

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Hulsberg bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende systemen laten zien en informeert u over welk merk/model voldoet aan uw woning en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder staan merken en winkels die ook leveren in Hulsberg.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Hulsberg.

Goede merken
In ons land zijn enkele populaire leveranciers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan in voor een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal erkende leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer. Bekende montagepartners van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de montage van een traplift in Hulsberg binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Minivator en Heymer bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 75.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hulsberg is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hulsberg benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis fluctueert dat tussen de 135 KG tot 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie