Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Scheulder

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Scheulder maakt het mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met waardevolle beschrijvingen betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Eijsden-Margraten.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1600 oplopend tot 9500, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Eijsden-Margraten | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6307
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Scheulder juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.350 of nog duurder.
 • Extra opties als een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte treft u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Scheulder. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.750 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.550 – €8.100€3.250 – €6.9001/2 dag
Meerdere bochten€6.300 – €11.700€3.600 – €7.1001 dag
Wenteltrap€7.550 – €12.400€5.150 – €10.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Scheulder.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Scheulder is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 30% – 50% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer merken hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-scheulder-6307

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Scheulder voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 incl. plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eijsden-Margraten d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Eijsden-Margraten. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel thuis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Eijsden-Margraten (https://www.eijsden-margraten.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een model uitzoeken die voldoet aan uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Breusterstraat 27
 • 6245 EH, Eijsden-Margraten
 • Website: www.eijsden-margraten.nl
 • E-mailadres: info@eijsden-margraten.nl
 • Telefoonnummer: 0434588488

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Scheulder bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en informeert u over welk systeem matcht met uw woning en budget. Een groot deel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Scheulder.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met goede leveranciers van trapliften in Scheulder.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere professionele producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten waarborgen een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf populaire producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Heymer, Extrema, Strobbe, Platinum. Bekende specialisten van deze merken zijn o.a. Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een prettige huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Scheulder binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Minivator & Heymer bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Scheulder is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Scheulder werkt met een maximale draagkracht in KG. In de basis wisselt dat tussen de 105 KG & 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie