Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Elkenrade

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Elkenrade maakt het mogelijk! Meer en meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Via onze vergelijker bieden wij belangrijke tips aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, de werking, de prijzen, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Gulpen-Wittem.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een veilige en prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €1750 & €9600, incl. montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGulpen-Wittem | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6289
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 55

Kosten traplift Elkenrade juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs hangt af van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien zijn er extra kosten voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €6.950.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Elkenrade. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.700 – €2.350halve dag
1 bocht€4.500 – €8.300€2.600 – €5.800Dagdeel
2 bochten€6.000 – €10.300€4.000 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€7.800 – €13.700€4.750 – €9.400Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Elkenrade.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Elkenrade is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u zo 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-elkenrade-6289

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elke trap is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Elkenrade voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gulpen-Wittem binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Gulpen-Wittem. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gulpen-Wittem (https://www.gulpen-wittem.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert verkent of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem selecteren die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-melding doen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Willem Vliegenstraat 12
 • 6271 DA, Gulpen-Wittem
 • Website: www.gulpen-wittem.nl
 • E-mail: wmo-loket@gulpen-wittem.nl
 • Telefoonnummer: 14043

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Elkenrade lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model voldoet aan uw woning en budget. Veel dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Elkenrade.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Elkenrade.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende erkende fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers hanteren een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere professionele merken Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe. Betrouwbare installateurs van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Elkenrade al binnen 2 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Platinum + Extrema hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Elkenrade is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Elkenrade benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal fluctueert dat tussen de 120 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie