Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gulpen-Wittem

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Gulpen-Wittem biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl treft u uitgebreide gegevens omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe het werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Gulpen-Wittem.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De kosten liggen tussen de €1800 oplopend tot 8100, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteGulpen-Wittem | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Gulpen-Wittem juli 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs hangt af van 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.350 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Gulpen-Wittem. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.800 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.700 – €9.700€3.400 – €6.3005 uur
Meerdere bochten€5.500 – €11.500€4.000 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €13.400€5.050 – €9.6006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Gulpen-Wittem.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Gulpen-Wittem is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u zo 30% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-gulpen-wittem-6271

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Gulpen-Wittem voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 incl. plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gulpen-Wittem via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Gulpen-Wittem. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gulpen-Wittem (https://www.gulpen-wittem.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een lift selecteren dat past bij uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Willem Vliegenstraat 12
 • 6271 DA, Gulpen-Wittem
 • Website: www.gulpen-wittem.nl
 • E-mail: wmo-loket@gulpen-wittem.nl
 • Telefoonnummer: 14043

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Gulpen-Wittem vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel/showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte stoelliften laten zien en vertelt welk systeem past bij uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Gulpen-Wittem.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Gulpen-Wittem.

Erkende merken
In ons land zijn enkele geschikte leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken garanderen een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn meerdere professionele traplift bouwers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Minivator, Extrema, Platinum, Triwa. Bekende aanbieders van deze merken zijn o.a. 123traplift, Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Gulpen-Wittem binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Acorn + PractiComfort verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Gulpen-Wittem is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Gulpen-Wittem verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard fluctueert dat tussen de 120 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie