Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maastricht

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Maastricht kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl vindt u praktische beschrijvingen m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Maastricht.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen liggen tussen de €2550 oplopend tot 10200, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift april 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMaastricht | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMaastricht
Postcode6218
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Maastricht april 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook komen er additionele kosten bij voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.700 incl. montage.
 • Extra opties zoals een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Maastricht. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.550 – €2.150Dagdeel
1 bocht€4.900 – €8.300€3.050 – €6.2001/2 dag
2 bochten€5.950 – €11.300€3.850 – €7.500Hele dag
Draaiende trap€8.550 – €12.500€5.550 – €9.300Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Maastricht.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Maastricht is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-maastricht-6218

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Maastricht voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 incl. plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maastricht d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Maastricht. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Maastricht (https://www.maastricht.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift kiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Mosae Forum 10
 • 6211 DW, Maastricht
 • Website: www.maastricht.nl
 • E-mail: post@maastricht.nl
 • Telefoonnummer: 14043

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Maastricht bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende systemen demonstreren en informeert u over welk soort lift past bij uw budget en situatie. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder staan fabrikanten en dealers die ook leveren in Maastricht.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Maastricht.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere erkende ontwikkelaars met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten staan voor een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit 5 grote producenten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum, Extrema. Erkende (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de installatie van een traplift in Maastricht binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of PractiComfort beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 160.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Maastricht is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Maastricht benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie