Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Echt-Susteren

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Echt-Susteren verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina bekijkt u belangrijke tips betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Echt-Susteren.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1750 tot wel €8600, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteEcht-Susteren | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1000

Kosten traplift Echt-Susteren mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.600 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in folders. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder verschaffen we de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Echt-Susteren. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.650 – €2.1504 uur
1 bocht€4.900 – €9.900€2.550 – €6.200halve dag
Twee bochten€6.350 – €11.200€3.550 – €7.8006 uur
Spiltrap€8.250 – €13.900€5.350 – €9.7006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Echt-Susteren.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Echt-Susteren kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de nieuwprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer showrooms kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-echt-susteren-6101

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Echt-Susteren voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 incl. installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Echt-Susteren via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Echt-Susteren. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren comfortabel thuis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Echt-Susteren (https://www.echt-susteren.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door hoogteverschillen of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitzoeken die aansluit op uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of snel hulp aanvragen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwe Markt 55
 • 6101 CV, Echt-Susteren
 • Website: www.echt-susteren.nl
 • E-mailadres: info@echt-susteren.nl
 • Telefoonnummer: 0475478478

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Echt-Susteren bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u passende opties demonstreren en adviseert welke uitvoering voldoet aan uw situatie. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Echt-Susteren.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Echt-Susteren.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere geschikte merken actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten staan bekend om een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan een aantal grote fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Heymer, Triwa, Platinum, Extrema. Betrouwbare specialisten van deze modellen zijn Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Echt-Susteren binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp en PractiComfort hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Echt-Susteren is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Echt-Susteren communiceert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 110 KG en 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie