Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Roermond

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Roermond kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op de traplift-vergelijker bekijkt u handige gegevens ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de totale kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kan men gelijk een brochure of een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Roermond.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2100 tot zo’n €9000, incl. installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteRoermond | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6043
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Roermond april 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.700 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Roermond. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.750 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.750 – €9.300€2.750 – €5.2001/2 dag
Meerdere bochten€6.100 – €10.900€4.000 – €7.8001 dag
Spiltrap€7.950 – €13.900€5.300 – €10.3005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Roermond.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Roermond is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u eenvoudig 60% op de aanschafwaarde. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkopers bieden een assortiment met 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-roermond-6043

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Roermond voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roermond met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Roermond. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel thuis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Roermond (https://www.roermond.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten installeren dat past bij uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel een WMO-melding doen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadskantoor Kazerneplein 7
 • 6041 TG, Roermond
 • Website: www.roermond.nl
 • E-mailadres: secretariaatwmo@roermond.nl
 • Telefoonnummer: 0475359999

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Roermond subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en vertelt welk systeem matcht met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Roermond.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Roermond.

Bekende merken
In uw omgeving zijn 5 professionele leveranciers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers focussen zich op een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende professionele traplift bouwers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator, Heymer. Bekende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Roermond in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Triwa en RecentLift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Roermond is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Roermond verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG & 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie