Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Herten

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Herten kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u weer zelf en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site leest u waardevolle specificaties m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, de werking, de onkosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Roermond.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2150 & €8100, incl. plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRoermond | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6049
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Herten juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs hangt af van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.300 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een automatische voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Herten. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.800 – €2.150Dagdeel
1 bocht€4.850 – €8.500€2.500 – €5.900Dagdeel
Meerdere bochten€6.200 – €10.200€4.000 – €7.6001 dag
Draaiende trap€7.900 – €13.300€5.000 – €10.100Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Herten.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Herten is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u maar zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-herten-6049

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Herten voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 inclusief montage. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roermond door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Roermond. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Roermond (https://www.roermond.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type kiezen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of snel een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadskantoor Kazerneplein 7
 • 6041 TG, Roermond
 • Website: www.roermond.nl
 • E-mail: secretariaatwmo@roermond.nl
 • Telefoonnummer: 0475359999

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Herten lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire uitvoeringen tonen en adviseert u over welke uitvoering matcht met uw wensen en budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel staan merken en winkels die ook kunnen leveren in Herten.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Herten.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn 5 geschikte fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers verzekeren een korte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden vijf betrouwbare producenten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Heymer, Minivator, Platinum, Extrema. Bekende specialisten van merken als deze zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de montage van een traplift in Herten binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Platinum of RecentLift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Herten is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Herten benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 135 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie