Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ospel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Ospel verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u weer zelf en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl leest u handige beschrijvingen aangaande trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Nederweert.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2400 oplopend tot 9800, incl. installatie.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Nederweert | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6035
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Ospel juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.100.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Ospel. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.800 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.000 – €9.100€3.400 – €6.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.000 – €11.700€3.550 – €7.9005,5 uur
Spiltrap€7.900 – €14.500€5.100 – €10.2001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Ospel.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ospel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u zo 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ospel-6035

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ospel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 incl. montage.Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nederweert binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Nederweert. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Nederweert (https://www.nederweert.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur verkent of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een type aanschaffen die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of direct een aanvraag indienen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6031 VR, Nederweert
 • Website: www.nederweert.nl
 • E-mail: gemeente@nederweert.nl
 • Telefoonnummer: 0495677111

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Ospel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u geschikte uitvoeringen laten zien en informeert u over welk systeem in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst bekijkt u merken en winkels die ook actief zijn in Ospel.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Ospel.

Bekende merken
In Nederland zijn een aantal betrouwbare ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle montage en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere bekende ontwikkelaars We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum. Erkende aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Ospel in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Platinum en Extrema verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Ospel is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ospel verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Meestal schommelt dat tussen de 110 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie