Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Soerendonk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Soerendonk maakt het mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op deze website treft u praktische specificaties omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Cranendonck.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2150 tot zo’n €10000, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteCranendonck | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6027
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Soerendonk juni 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs hangt af van 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Mogelijk geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550.
 • Extra opties als een luxere stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder verschaffen we een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Soerendonk. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.600 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.350 – €9.900€3.200 – €5.900halve dag
2 bochten€6.450 – €10.100€4.250 – €7.3001 dag
Wenteltrap€7.550 – €14.400€5.100 – €10.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Soerendonk.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Soerendonk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u zo 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-soerendonk-6027

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Soerendonk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cranendonck via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Cranendonck. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Cranendonck (https://www.cranendonck.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert beslist of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift kiezen die rijmt met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Dam 1
 • 6021 KM, Cranendonck
 • Website: www.cranendonck.nl
 • E-mailadres: wmoloket@cranendonck.nl
 • Telefoonnummer: 0495431168

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Soerendonk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte opties tonen en vertelt welk model voldoet aan uw situatie. Veel winkels hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Soerendonk.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Soerendonk.

Erkende merken
In Nederland zijn meerdere bekende producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten garanderen een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf bekende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Platinum, Extrema, Heymer. Grote aanbieders van merken als deze zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Soerendonk in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Platinum of Smienk hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Soerendonk is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Soerendonk verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG en 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie