Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maarheeze

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Maarheeze maakt het mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u veilig en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Onderstaand kunt u aan de slag met belangrijke tips omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Uiteraard kunt u gratis een brochure of een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Cranendonck.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een veilige en prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2150 tot zo’n €8800, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteCranendonck | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6026
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Maarheeze juli 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee zaken: uw trapsituatie en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Maarheeze. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.700 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.400 – €8.600€2.750 – €5.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.400 – €10.700€4.400 – €8.0006,5 uur
Spiltrap€8.500 – €12.900€5.550 – €10.900Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Maarheeze.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Maarheeze is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-maarheeze-6026

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Maarheeze voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 incl. plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cranendonck via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Cranendonck. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Cranendonck (https://www.cranendonck.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een systeem laten monteren die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Dam 1
 • 6021 KM, Cranendonck
 • Website: www.cranendonck.nl
 • E-mail: wmoloket@cranendonck.nl
 • Telefoonnummer: 0495431168

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Maarheeze lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende opties demonstreren en geeft aan welk merk/model voldoet aan de situatie en het budget. De meeste showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Maarheeze.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Maarheeze.

Erkende merken
In Nederland zijn 5 betrouwbare ontwikkelaars met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten beloven een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere erkende merken Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Heymer, Extrema, Minivator, Strobbe. Bekende wederverkopers van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Maarheeze binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Platinum of Smienk hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Maarheeze is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Maarheeze hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Meestal fluctueert dat tussen de 110 KG – 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie