Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wessem

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Wessem maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zorgeloos en moeiteloos van uw hele huis genieten. Via deze website treft u praktische tips aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de onkosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Maasgouw.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2400 oplopend tot 8800, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Maasgouw | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Wessem juni 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs hangt af van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel voorzien we u van de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Wessem. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.800 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.900€2.850 – €5.2004,5 uur
Meerdere bochten€6.500 – €11.100€3.700 – €7.400Eén dag
Draaiende trap€8.250 – €13.800€5.000 – €10.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wessem.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wessem kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u gemakkelijk 50% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wessem-6019

Bekijk leveranciers in de regio

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Wessem voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 incl. installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasgouw binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Maasgouw. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert komt bij u thuis en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Maasgouw (https://www.gemeentemaasgouw.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een lift laten installeren die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 36
 • 6051 DZ, Maasgouw
 • Website: www.gemeentemaasgouw.nl
 • E-mailadres: info@gemeentemaasgouw.nl
 • Telefoonnummer: 0475852600

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Wessem subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u passende stoelliften demonstreren en adviseert welk soort lift past bij de situatie en het budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel staan merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Wessem.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Wessem.

Geschikte merken
In Nederland zijn vijf geschikte merken operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers garanderen een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de tabel hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftInnovatief en compact design
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit diverse erkende producenten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Minivator, Heymer, Triwa. Grote aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het kopen van een goede huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Wessem binnen één tot twee weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Dealers als Acorn + Strobbe verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wessem is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wessem werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal ligt dat tussen de 120 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie