Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ittervoort

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Ittervoort biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze website leest u belangrijke tips omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, de werking, de geschatte kosten, de WMO en onderhoud. Ook kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Leudal.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2250 & €9200, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLeudal | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6014
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 10

Kosten traplift Ittervoort juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs hangt af van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak geldt er een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.400 of meer.
 • Extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we de begrote kosten van het monteren van een traplift in Ittervoort. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.550 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.850 – €8.000€3.250 – €6.100halve dag
Twee bochten€5.800 – €10.300€4.500 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€8.050 – €14.400€4.850 – €10.9006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ittervoort.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ittervoort is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is dat een duurzame investering. Meer en meer verkooppunten bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ittervoort-6014

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Ittervoort voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.250 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 inclusief installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Leudal. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. opstapjes of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een systeem selecteren die in lijn is met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of direct een WMO-melding doen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mail: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Ittervoort onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende opties demonstreren en vertelt welk model matcht met uw situatie. Een groot deel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vindt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Ittervoort.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Ittervoort.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte producenten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten staan bekend om een snelle montage en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse bekende leveranciers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Extrema, Platinum, Heymer, Triwa. Bekende verkopers van dergelijke merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Ittervoort binnen één tot twee weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Acorn of PractiComfort bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Siena.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ittervoort is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Ittervoort communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG en 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie