Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ell

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Ell biedt uitkomst! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u weer zelf en comfortabel de trap op en af. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met belangrijke specificaties aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe de producten werken, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Bovendien kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Leudal.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een veilige en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2500 oplopend tot 8300, incl. montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteLeudal | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6011
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Ell juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Bovendien geldt er een meerprijs voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Ell. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.550 – €2.100Dagdeel
1 bocht€5.450 – €8.800€2.850 – €6.0001/2 dag
Twee bochten€6.400 – €11.000€4.100 – €8.0006,5 uur
Wenteltrap€8.050 – €14.100€4.900 – €10.0001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ell.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ell is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 55% op de aankoopprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-ell-6011

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ell voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al snel €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Leudal. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. opstapjes of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een stoellift aanschaffen die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mailadres: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Ell lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de buurt. Een professionele adviseur kan u passende uitvoeringen tonen en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. De meeste winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Ell.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Ell.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende populaire traplift bouwers actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten waarborgen een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal bekende leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator. Populaire wederverkopers van merken als deze zijn TipTop, Smienk, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Ell al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Triwa & 123 traplift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 60.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ell is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Ell hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de regel schommelt dat tussen de 135 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie