Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Helden

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Helden maakt het mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kan men zonder zorgen en probleemloos de trap op en af. Op deze webpagina treft u nuttige specificaties betreffende trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Peel en Maas.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1700 & €9600, incl. installatie.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Peel en Maas | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5988
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Helden juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Ook geldt er een meerprijs voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 incl. montage.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Helden. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.800 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.350 – €8.700€3.350 – €6.600halve dag
Twee bochten€5.950 – €10.600€3.850 – €7.9005,5 uur
Spiltrap€7.600 – €13.600€5.150 – €9.9001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Helden.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Helden is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u eenvoudig 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-helden-5988

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Helden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens bestaan er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 inclusief montage. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al gauw €13.700.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Peel en Maas via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Peel en Maas. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Peel en Maas (https://www.peelenmaas.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een systeem laten plaatsen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of meteen aanmelden voor de WMO? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 1
 • 5981 CC, Peel en Maas
 • Website: www.peelenmaas.nl
 • E-mail: vraag@peelenmaas.nl
 • Telefoonnummer: 0773066666

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Helden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de regio. Een productspecialist kan u de populaire stoelliften tonen en informeert welk type lift past rijmt met uw trap, situatie en budget. De meeste winkeliers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel staan leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Helden.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Helden.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte producenten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers hanteren een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere geschikte traplift fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Smienk, Vegro, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist kan u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Helden binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Handicare + RecentLift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Helden is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Helden communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal wisselt dat tussen de 105 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie