Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beringe

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Beringe verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en moeiteloos naar boven en naar beneden. In het volgende overzicht leest u nuttige details over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Peel en Maas.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2050 tot zo’n €9500, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Peel en Maas | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5986
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Beringe mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs hangt af van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.350 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Beringe. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.600 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.350 – €9.500€2.500 – €5.1005 uur
2 bochten€6.150 – €11.800€4.050 – €7.5006 uur
Wenteltrap€7.700 – €12.800€5.250 – €10.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Beringe.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Beringe is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-beringe-5986

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Beringe voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 inclusief plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Peel en Maas via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Peel en Maas. Burgers met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Peel en Maas (https://www.peelenmaas.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent zoekt uit of de traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een lift laten monteren die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 1
 • 5981 CC, Peel en Maas
 • Website: www.peelenmaas.nl
 • E-mail: vraag@peelenmaas.nl
 • Telefoonnummer: 0773066666

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Beringe bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u passende opties tonen en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift matcht met uw situatie. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Beringe.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Beringe.

Erkende merken
In uw regio zijn 5 populaire leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten staan bekend om een snelle montage en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren 5 bekende merken Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer, Extrema. Populaire dealers van deze merken zijn o.a. Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist kan u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de montage van een traplift in Beringe in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Triwa + Extrema bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Solus.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Beringe is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Beringe hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie