Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Evertsoord

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Evertsoord verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zonder risico en zeer eenvoudig de trap op en af. Via deze pagina leest u waardevolle adviezen met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, de werking, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1700 & €8200, incl. montage.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHorst aan de Maas | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5977
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Evertsoord juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt bepaald door twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €6.950.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Evertsoord. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.800 – €2.250halve dag
1 bocht€4.850 – €9.100€3.100 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.500 – €11.100€4.400 – €7.1006 uur
Wenteltrap€8.350 – €13.300€5.450 – €9.5006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Evertsoord.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Evertsoord is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkopers bieden een assortiment met 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-evertsoord-5977

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel merken hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Evertsoord voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 incl. plaatsing. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Horst aan de Maas. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur beslist of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna krijgt u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift uitzoeken dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mail: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Evertsoord lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering matcht met de situatie en het budget. Een groot deel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Evertsoord.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Evertsoord.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal professionele traplift fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers focussen zich op een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende goede producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum. Bekende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de montage van een traplift in Evertsoord binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Handicare & PractiComfort verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Evertsoord is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Evertsoord werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans ligt dat tussen de 110 KG tot 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie