Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sevenum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Sevenum maakt het mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Aan de hand van deze website vindt u bruikbare gegevens met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de tarieven, info over de WMO/PGB en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten variëren tussen €2150 tot maar liefst €8700, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHorst aan de Maas | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5975
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Sevenum april 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100 of meer.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Sevenum. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.600 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.000 – €8.600€3.100 – €5.200Dagdeel
2 bochten€5.750 – €11.900€4.150 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €12.400€5.350 – €10.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sevenum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sevenum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de showrooms hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-sevenum-5975

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Sevenum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 inclusief montage. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Horst aan de Maas. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een type laten plaatsen die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer weten of meteen hulp aanvragen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mail: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Sevenum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u passende mogelijkheden laten zien en adviseert welke uitvoering voldoet aan de situatie en het budget. De meeste aanbieders verkopen diverse merken. In de volgende tabel staan leveranciers en merken die ook leveren in Sevenum.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Sevenum.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf betrouwbare ontwikkelaars actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten hanteren een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal professionele leveranciers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Erkende montagepartners van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de installatie van een traplift in Sevenum binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator + PractiComfort hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000XXL.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Sevenum is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Sevenum communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie