Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Grubbenvorst

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Grubbenvorst maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht bekijkt u waardevolle details m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de onkosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen schommelen tussen €2450 tot maar liefst €9100, incl. plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHorst aan de Maas | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5971
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftOtolift Parallel

Kosten traplift Grubbenvorst juni 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.000 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder bieden wij de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Grubbenvorst. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.650 – €2.3504 uur
1 bocht€5.000 – €8.700€3.000 – €5.200Dagdeel
2 bochten€5.550 – €11.300€3.950 – €7.6006 uur
Draaiende trap€7.800 – €13.900€4.800 – €9.200Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Grubbenvorst.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Grubbenvorst kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u al snel 60% vergeleken met een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-grubbenvorst-5971

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Grubbenvorst voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.750 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.350 inclusief montage. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas door de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Horst aan de Maas. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift laten monteren die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mailadres: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Grubbenvorst zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende opties demonstreren en geeft aan welk model aansluit op uw wensen en budget. De meeste showrooms bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel bieden wij aanbieders en merken die ook leveren in Grubbenvorst.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Grubbenvorst.

Goede merken
In ons land zijn diverse betrouwbare ontwikkelaars actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten werken met een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden diverse goede traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer. Grote verkopers van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het vinden van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Grubbenvorst binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Stannah + Extrema beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 2000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Grubbenvorst is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Grubbenvorst verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis fluctueert dat tussen de 115 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie