Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Horst

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Horst maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en zonder enige inspanning de trap op en af. Via Trapliftexpert.nl bieden wij belangrijke details met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Bovendien kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2050 tot zo’n €10200, inclusief montage.
 • Soms ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHorst aan de Maas | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5961
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Horst juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs hangt af van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.050 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Horst. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.800 – €2.1504 uur
1 bocht€4.950 – €8.800€2.750 – €6.9004,5 uur
Twee bochten€6.000 – €10.000€4.050 – €7.4006 uur
Spiltrap€8.000 – €13.200€4.600 – €10.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Horst.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Horst is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u zo 55% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-horst-5961

Bekijk leveranciers in de regio

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Horst voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.750 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. installatie. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Horst aan de Maas. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel zelfstandig te blijven. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een lift selecteren die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mailadres: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Horst lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u de populaire mogelijkheden laten zien en vertelt welk soort lift aansluit op uw budget en situatie. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Horst.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Horst.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 geschikte ontwikkelaars met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers garanderen een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal professionele ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Minivator, Extrema, Strobbe, Heymer, Platinum. Bekende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist kan u helpen bij het vinden van de beste huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Horst binnen één tot twee weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Stannah en 123 traplift verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Platinum Curve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Horst is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Horst hanteert een maximale draagkracht in KG. Meestal wisselt dat tussen de 110 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie