Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Reuver

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Reuver maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zelfstandig en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina bieden wij praktische details m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u direct en vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Beesel.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2300 tot zo’n €8200, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Beesel | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5953
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Reuver juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder verstrekken wij een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Reuver. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.750 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.450 – €9.200€2.900 – €5.300halve dag
Meerdere bochten€6.500 – €11.600€4.350 – €8.000Eén dag
Wenteltrap€8.400 – €14.200€5.300 – €9.9005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Reuver.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Reuver kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u maar zo 40% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-reuver-5953

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Reuver voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien zijn er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 inclusief montage. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beesel via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Beesel. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Beesel (https://www.beesel.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten monteren die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel aanmelden voor de WMO? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5953 AL, Beesel
 • Website: www.beesel.nl
 • E-mail: gewoonsamen@beesel.nl
 • Telefoonnummer: 0774749292

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Reuver vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende liften laten zien en informeert welk type lift past rijmt met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Reuver.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Reuver.

Bekende merken
In Nederland zijn diverse erkende producenten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars hanteren een korte installatietijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn meerdere grote ontwikkelaars We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Extrema, Platinum, Triwa, Heymer. Erkende installateurs van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist helpt u graag bij het vinden van de beste huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Reuver binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Handicare en 123 traplift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Two.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Reuver is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Reuver communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans wisselt dat tussen de 120 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie