Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beesel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Beesel maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u risicoloos en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij uitgebreide specificaties over trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, de werking, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Beesel.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2400 tot wel €8300, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBeesel | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5954
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Beesel mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.700.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Beesel. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.850 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.150 – €8.200€3.100 – €6.9004,5 uur
Meerdere bochten€6.200 – €11.100€4.100 – €7.7006,5 uur
Wenteltrap€8.000 – €12.200€4.700 – €9.5001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Beesel.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beesel is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-beesel-5954

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Beesel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.250 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 inclusief installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Beesel d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Beesel. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Beesel (https://www.beesel.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een stoellift uitzoeken dat past bij uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5953 AL, Beesel
 • Website: www.beesel.nl
 • E-mail: gewoonsamen@beesel.nl
 • Telefoonnummer: 0774749292

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Beesel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift voldoet aan uw situatie. Het gros van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Beesel.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Beesel.

Geschikte merken
In ons land zijn vijf betrouwbare producenten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan voor een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden 5 goede ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum, Triwa. Erkende (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, 123traplift, Smienk, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur helpt u graag bij het vinden van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Beesel binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Acorn en Strobbe verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Beesel is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Beesel hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis wisselt dat tussen de 115 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie