Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bergen Limburg

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Bergen Limburg verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zorgeloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker bieden wij waardevolle beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, de unieke werking, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u online en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Bergen Limburg.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2200 oplopend tot 9200, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBergen Limburg | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Bergen Limburg maart 2023

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.600 of meer.
 • Extra upgrades zoals een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Bergen Limburg. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.600€2.300halve dag
Eén bocht€5.100 – €9.300€3.250 – €6.600Dagdeel
Meerdere bochten€5.800 – €11.800€3.550 – €7.600Eén dag
Wenteltrap€8.100 – €12.600€4.800 – €10.6005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Bergen Limburg.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Bergen Limburg is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u tot wel 45% – 50% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-bergen-limburg-5855

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Bergen Limburg voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.300 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 inclusief montage. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen Limburg met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bergen Limburg. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Bergen Limburg (https://www.bergen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien sturen ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een type kopen die matcht met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 2
 • 5854 AX, Bergen Limburg
 • Website: www.bergen.nl
 • E-mail: info@bergen.nl
 • Telefoonnummer: 0485348383

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Bergen Limburg zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem matcht met uw budget en situatie. Het gros van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht bekijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Bergen Limburg.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Bergen Limburg.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele erkende merken aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende goede traplift fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe. Betrouwbare specialisten van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Bergen Limburg binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals ThyssenKrupp en Heymer bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Homeglide.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Bergen Limburg is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bergen Limburg hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis schommelt dat tussen de 115 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie