Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Deurne

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Deurne maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Aan de hand van deze website bieden wij handige informatie omtrent trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, technische details, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kan men gelijk een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Deurne.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2100 tot maar liefst €10100, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDeurne | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5753
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Deurne juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs hangt af van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en eventuele extra’s. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.100 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Deurne. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.550 – €2.350halve dag
1 bocht€5.300 – €8.400€2.800 – €5.0005 uur
Twee bochten€6.150 – €11.200€3.950 – €7.800Hele dag
Spiltrap€8.500 – €12.000€4.750 – €10.3006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Deurne.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Deurne is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u gemakkelijk 45% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders bieden een assortiment met 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-deurne-5753

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Deurne voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 incl. montage.Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze lift heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Deurne binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Deurne. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Deurne (https://www.deurne.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een systeem kopen die aansluit op uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 1
 • 5751 BE, Deurne
 • Website: www.deurne.nl
 • E-mailadres: info@deurne.nl
 • Telefoonnummer: 0493387711

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Deurne vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire opties laten zien en adviseert u over welk soort lift matcht met uw budget en situatie. Een groot deel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst treft u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Deurne.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met goede leveranciers van trapliften in Deurne.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn een aantal bekende traplift bouwers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten beloven een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt hier direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit diverse populaire ontwikkelaars Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Extrema, Heymer, Minivator, Platinum. Populaire adviseurs van merken als deze zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het aanschaffen van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Deurne binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Triwa & PractiComfort beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Deurne is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Deurne verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie