Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Helenaveen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Helenaveen maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u weer zelf en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Hieronder bieden wij belangrijke adviezen wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO en populaire leveranciers. Tevens kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Deurne.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €2500 tot wel €8200, incl. plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Deurne | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5759
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Helenaveen mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.300 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Helenaveen. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.700€1.650 – €2.100halve dag
1 bocht€4.850 – €8.400€3.400 – €5.1005 uur
2 bochten€5.950 – €11.700€3.950 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€7.800 – €13.400€5.100 – €9.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Helenaveen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Helenaveen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u eenvoudig 55% op de aankoopprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkopers bieden een assortiment met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-helenaveen-5759

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Helenaveen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. montage.Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Deurne via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Deurne. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Deurne (https://www.deurne.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een stoellift aanschaffen die rijmt met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of gelijk een aanvraag indienen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 1
 • 5751 BE, Deurne
 • Website: www.deurne.nl
 • E-mail: info@deurne.nl
 • Telefoonnummer: 0493387711

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Helenaveen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en informeert welk merk/model in lijn is met uw trap, situatie en budget. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Helenaveen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Helenaveen.

Bekende merken
In ons land zijn enkele professionele producenten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken focussen zich op een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere professionele traplift bouwers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema. Populaire (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn TipTop, Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Helenaveen binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + Strobbe beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Platinum Curve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Helenaveen is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Helenaveen communiceert een maximale draagkracht in KG. In de basis ligt dat tussen de 135 KG & 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie