Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Liessel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Liessel verschaft u die mogelijkheid! Flink wat mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u weer zelf en probleemloos de trap op en af. Op deze website bieden wij uitgebreide adviezen wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, de werking, de montagekosten, de WMO en veiligheid. Uiteraard kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Deurne.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zorgeloos en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €1500 en €9100, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Deurne | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5757
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Liessel juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van uw trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.600 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Liessel. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.600 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.700 – €9.200€3.450 – €6.7004,5 uur
2 bochten€6.500 – €11.500€4.150 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €12.100€4.850 – €9.1006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Liessel.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Liessel is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u al snel 50% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-liessel-5757

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Liessel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap start bij €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 inclusief montage. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Deurne d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Deurne. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Deurne (https://www.deurne.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens krijgt u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een traplift uitkiezen die matcht met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 1
 • 5751 BE, Deurne
 • Website: www.deurne.nl
 • E-mailadres: info@deurne.nl
 • Telefoonnummer: 0493387711

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Liessel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een productspecialist kan u geschikte stoelliften demonstreren en adviseert welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Liessel.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met goede leveranciers van trapliften in Liessel.

Bekende merken
In uw regio zijn diverse bekende traplift bouwers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars beloven een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 bekende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer, Extrema. Bekende specialisten van deze merken zijn o.a. TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Liessel in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift of PractiComfort hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Liessel is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Liessel verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Vaak ligt dat tussen de 130 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie