Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beek en Donk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Beek en Donk verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u veilig en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl vindt u uitgebreide specificaties betreffende trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u online en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Laarbeek.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2150 & €8600, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLaarbeek | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5741
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Beek en Donk mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs komt tot stand middels 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht start bij €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.250 of meer.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bekijkt u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Beek en Donk. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.550 – €2.350halve dag
1 bocht€5.050 – €9.900€2.550 – €6.0005 uur
Meerdere bochten€5.550 – €10.900€4.100 – €7.0006 uur
Wenteltrap€7.750 – €13.800€5.050 – €9.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Beek en Donk.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Beek en Donk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 45% – 50% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-beek-en-donk-5741

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Beek en Donk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 incl. plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Laarbeek met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Laarbeek. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Laarbeek (https://www.laarbeek.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een model laten monteren die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koppelstraat 37
 • 5741 GA, Laarbeek
 • Website: www.laarbeek.nl
 • E-mailadres: wmo@laarbeek.nl
 • Telefoonnummer: 0492469700

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Beek en Donk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de regio. Een productspecialist kan u verschillende stoelliften demonstreren en adviseert u over welk systeem voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Beek en Donk.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Beek en Donk.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn een aantal geschikte fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken focussen zich op een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse goede traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Triwa, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde dealers van merken als deze zijn Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de montage van een traplift in Beek en Donk binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Dealers als Acorn + PractiComfort hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als de Stannah Solus.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Beek en Donk is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Beek en Donk communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel ligt dat tussen de 105 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie