Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mierlo

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Mierlo kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kan men zonder zorgen en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze website kunt u aan de slag met bruikbare specificaties aangaande trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de prijzen, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Geldrop-Mierlo.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1900 oplopend tot 8300, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteGeldrop-Mierlo | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5731
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Mierlo april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.100.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Mierlo. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.600 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.300 – €9.300€3.100 – €6.200Dagdeel
2 bochten€6.000 – €10.300€3.600 – €7.7006 uur
Spiltrap€8.500 – €14.100€5.450 – €10.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Mierlo.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Mierlo is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-mierlo-5731

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Mierlo voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 incl. installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Geldrop-Mierlo binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Geldrop-Mierlo. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode comfortabel in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Geldrop-Mierlo (https://www.geldrop-mierlo.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens geven ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een model laten installeren die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hofstraat 4
 • 5664 HT, Geldrop-Mierlo
 • Website: www.geldrop-mierlo.nl
 • E-mail: loketzorg@geldrop-mierlo.nl
 • Telefoonnummer: 14040

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Mierlo zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal systemen tonen en adviseert welk model past bij uw situatie. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Mierlo.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Mierlo.

Professionele merken
In uw omgeving zijn diverse erkende traplift bouwers actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 bekende traplift bouwers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Heymer, Extrema, Triwa, Platinum. Bekende dealers van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Mierlo binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Otolift of Strobbe verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Mierlo is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Mierlo hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 125 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie