Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geldrop

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Geldrop maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zonder risico en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Via de TrapliftExpert treft u bruikbare adviezen ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, de unieke werking, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Geldrop-Mierlo.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2500 tot wel €10200, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Geldrop-Mierlo | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5663
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Geldrop april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.500.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Geldrop. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.750 – €2.300Dagdeel
1 bocht€4.600 – €9.300€3.300 – €5.5005 uur
Twee bochten€6.450 – €10.000€3.550 – €7.3006 uur
Spiltrap€7.550 – €13.300€5.400 – €10.1001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Geldrop.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Geldrop is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-geldrop-5663

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Geldrop voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 incl. montage.Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Geldrop-Mierlo door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Geldrop-Mierlo. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Geldrop-Mierlo (https://www.geldrop-mierlo.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert beslist of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een traplift uitkiezen die in lijn is met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hofstraat 4
 • 5664 HT, Geldrop-Mierlo
 • Website: www.geldrop-mierlo.nl
 • E-mail: loketzorg@geldrop-mierlo.nl
 • Telefoonnummer: 14040

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Geldrop lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u de populaire systemen introduceren en adviseert welk merk/model aansluit op uw wensen en budget. Het gros van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Geldrop.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Geldrop.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende bekende merken werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken staan voor een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn een aantal bekende leveranciers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator. Populaire montagepartners van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Geldrop binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Platinum of RecentLift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Geldrop is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Geldrop benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard schommelt dat tussen de 115 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie