Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Riethoven

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Riethoven verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u veilig en zonder moeite van uw hele huis genieten. Hieronder vindt u belangrijke adviezen inzake trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Bergeijk.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2500 tot zo’n €8000, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Bergeijk | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5561
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Riethoven juli 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.700 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Riethoven. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.650 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.250 – €9.300€3.300 – €6.000halve dag
2 bochten€5.500 – €10.300€4.150 – €7.300Hele dag
Wenteltrap€7.850 – €13.600€4.700 – €9.0006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Riethoven.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Riethoven is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Het gros van de merken kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-riethoven-5561

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Riethoven voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.600 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 inclusief montage. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergeijk met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Bergeijk. Mensen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Bergeijk (https://www.bergeijk.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat bekijken of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een model laten installeren die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Burg. Magneestraat 1
 • 5571 HB, Bergeijk
 • Website: www.bergeijk.nl
 • E-mail: info@bergeijk.nl
 • Telefoonnummer: 0497551366

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Riethoven subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte systemen laten zien en geeft aan welk model voldoet aan uw budget en situatie. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Riethoven.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Riethoven.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan voor een snelle montage en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden meerdere bekende leveranciers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Extrema, Platinum, Strobbe, Heymer. Bekende montagepartners van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Riethoven binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn of Heymer hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Riethoven is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Riethoven verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis valt dit binnen een marge van 120 KG en 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie