Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoogeloon

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Hoogeloon maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op deze webpagina vindt u belangrijke gegevens wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Bladel.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2550 & €8700, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Bladel | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5528
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Hoogeloon juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt bepaald door twee zaken: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Hoogeloon. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.550 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.350 – €9.300€2.550 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€6.200 – €11.900€3.700 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€7.550 – €13.300€5.200 – €10.5001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoogeloon.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Hoogeloon is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-hoogeloon-5528

Bekijk leveranciers in de regio

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Hoogeloon voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 incl. installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eendraaifunctie.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bladel via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Bladel. Burgers met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bladel (https://www.bladel.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vanaf dat moment ontvangt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een type laten installeren die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 21
 • 5531 BC, Bladel
 • Website: www.bladel.nl
 • E-mail: info@bladel.nl
 • Telefoonnummer: 0497361636

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Hoogeloon lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire opties demonstreren en adviseert welke uitvoering aansluit op uw situatie. Veel showrooms bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel vindt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Hoogeloon.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Hoogeloon.

Populaire merken
In uw omgeving zijn meerdere betrouwbare leveranciers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan in voor een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan een aantal erkende leveranciers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Heymer, Platinum, Extrema, Triwa. Betrouwbare montagepartners van dergelijke merken zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert kan u helpen met het vinden van een passende huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Hoogeloon binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Handicare & Extrema verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hoogeloon is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hoogeloon hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 115 KG & 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningtypes is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie