Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vessem

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Vessem biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zorgeloos en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website vindt u waardevolle details met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Eersel.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een betrouwbare en aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €2600 tot maar liefst €9600, inclusief montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteEersel | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5512
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Vessem juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs hangt af van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Vessem. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.550 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.650 – €9.900€2.550 – €5.600halve dag
2 bochten€5.950 – €10.900€4.000 – €7.5001 dag
Draaiende trap€8.250 – €12.700€5.050 – €9.5006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Vessem.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Vessem is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-vessem-5512

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Vessem voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap start bij €2.400 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief plaatsing. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eersel via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Eersel. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Eersel (https://www.eersel.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als hoogteverschillen of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een systeem laten monteren dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dijk 15
 • 5520 AA, Eersel
 • Website: www.eersel.nl
 • E-mail: wmo@eersel.nl
 • Telefoonnummer: 0497531300

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Vessem zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte uitvoeringen laten zien en informeert welk soort lift past bij uw woning en budget. De meeste showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst treft u leveranciers en merken die ook liften monteren in Vessem.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Vessem.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende professionele leveranciers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 professionele fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum, Triwa. Bekende adviseurs van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Vessem binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Acorn + RecentLift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Homeglide.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Vessem is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Vessem benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal fluctueert dat tussen de 100 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie