Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint-Oedenrode

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Sint-Oedenrode kan u daarbij helpen! Steeds meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zonder risico en zonder moeite van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker treft u handige adviezen ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, technische details, de (montage)kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Meierijstad.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €1500 tot maar liefst €9700, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMeierijstad | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5491
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1100

Kosten traplift Sint-Oedenrode mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder treft u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Sint-Oedenrode. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.650 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.750 – €8.600€2.950 – €6.0004,5 uur
2 bochten€5.800 – €11.200€4.450 – €7.8006 uur
Draaiende trap€8.050 – €13.900€5.400 – €9.600Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Sint-Oedenrode.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sint-Oedenrode is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u maar zo 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-sint-oedenrode-5491

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Sint-Oedenrode voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.250 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 inclusief montage. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meierijstad d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Meierijstad. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Meierijstad (https://www.meierijstad.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een model kopen dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel een aanvraag indienen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 5461 KN, Meierijstad
 • Website: www.meierijstad.nl
 • E-mailadres: info@meierijstad.nl
 • Telefoonnummer: 140413

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Sint-Oedenrode vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een productspecialist kan u passende opties introduceren en adviseert u over welk type lift past voldoet aan uw situatie. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst treft u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Sint-Oedenrode.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Sint-Oedenrode.

Erkende merken
In Nederland zijn 5 bekende producenten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten garanderen een snelle levering en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan vijf bekende fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Heymer, Triwa, Platinum. Grote aanbieders van merken als deze zijn TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Sint-Oedenrode in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Otolift & 123 traplift bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Line.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Sint-Oedenrode is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Sint-Oedenrode communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 115 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie