Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schijndel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Schijndel maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze website kunt u aan de slag met praktische details over trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Meierijstad.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een plezante manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €1950 & €10100, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMeierijstad | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5481
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Schijndel juni 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt bepaald door twee factoren: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.050 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Schijndel. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.800 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.450 – €8.800€2.750 – €6.2005 uur
Twee bochten€5.700 – €11.900€3.900 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€8.200 – €14.400€4.950 – €9.600Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Schijndel.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Schijndel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 60% op de aanschafwaarde. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-schijndel-5481

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Schijndel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Meierijstad via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Meierijstad. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Meierijstad (https://www.meierijstad.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift kopen die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 5461 KN, Meierijstad
 • Website: www.meierijstad.nl
 • E-mailadres: info@meierijstad.nl
 • Telefoonnummer: 140413

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Schijndel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of meerdere trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een productspecialist kan u passende mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk systeem in lijn is met uw trap, situatie en budget. Het gros van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Schijndel.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Schijndel.

Goede merken
In ons land zijn diverse goede producenten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan voor een korte installatietijd en goede after service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn een aantal goede fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa, Platinum. Grote montagepartners van merken als deze zijn TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de installatie van een traplift in Schijndel binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Stannah of Extrema bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Schijndel is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Schijndel hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 135 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie