Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heeswijk-Dinther

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Heeswijk-Dinther kan u daarbij helpen! Veel mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zelfstandig en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website vindt u praktische informatie betreffende trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, technische details, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Bernheze.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2350 tot maar liefst €10000, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBernheze | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5473
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Heeswijk-Dinther juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.150 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Heeswijk-Dinther. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.750 – €2.350halve dag
1 bocht€5.400 – €8.800€2.900 – €5.400halve dag
Meerdere bochten€5.800 – €11.500€3.550 – €7.8005,5 uur
Draaiende trap€8.050 – €12.800€5.200 – €10.4001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Heeswijk-Dinther.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Heeswijk-Dinther is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste showrooms bieden een assortiment met 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-heeswijk-dinther-5473

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Heeswijk-Dinther voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 inclusief plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bernheze met de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bernheze. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bernheze (https://www.bernheze.org).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een model laten installeren die in lijn is met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel een aanvraag indienen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Misse 6
 • 5384 BZ, Bernheze
 • Website: www.bernheze.org
 • E-mailadres: gemeente@bernheze.org
 • Telefoonnummer: 0412458888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Heeswijk-Dinther onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere mogelijkheden tonen en adviseert u over welke uitvoering matcht met uw situatie. Veel aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook leveren in Heeswijk-Dinther.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Heeswijk-Dinther.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele professionele traplift bouwers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan bekend om een korte levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende professionele traplift bouwers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Extrema. Bekende dealers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de installatie van een traplift in Heeswijk-Dinther binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Otolift en RecentLift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Air.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Heeswijk-Dinther is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Heeswijk-Dinther verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 170 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie