Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bernheze

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Bernheze biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u weer zelf en zonder enige inspanning de trap op en af. Via Trapliftexpert.nl leest u waardevolle beschrijvingen ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de onkosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Bernheze.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1550 & €8100, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBernheze | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5472
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Bernheze mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs hangt af van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Bernheze. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.800 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.750 – €9.000€3.300 – €6.9005 uur
2 bochten€5.900 – €11.600€3.750 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€7.700 – €12.100€5.550 – €9.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bernheze.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bernheze kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u maar zo 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-bernheze-5472

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Bernheze voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder bestaan er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 inclusief installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bernheze binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Bernheze. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bernheze (https://www.bernheze.org).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een stoellift selecteren die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Misse 6
 • 5384 BZ, Bernheze
 • Website: www.bernheze.org
 • E-mailadres: gemeente@bernheze.org
 • Telefoonnummer: 0412458888

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Bernheze bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u de populaire stoelliften laten zien en vertelt welk soort lift rijmt met uw woning en budget. Het gros van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Bernheze.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Bernheze.

Betrouwbare merken
In ons land zijn 5 professionele ontwikkelaars met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende professionele producenten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Extrema, Triwa, Platinum. Grote installateurs van de genoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Bernheze binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Acorn en PractiComfort bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bernheze is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Bernheze werkt met een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 105 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie