Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gemert-Bakel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Gemert-Bakel verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zelfstandig en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Via de TrapliftExpert vindt u uitgebreide specificaties betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kan men kosteloos een brochure of een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Gemert-Bakel.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2550 oplopend tot 8500, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteGemert-Bakel | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5421
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Gemert-Bakel mei 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak zijn er extra kosten voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Gemert-Bakel. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.650 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.100 – €8.900€3.000 – €6.500halve dag
Twee bochten€5.500 – €10.200€4.400 – €7.7006 uur
Draaiende trap€8.550 – €13.000€5.250 – €10.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Gemert-Bakel.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Gemert-Bakel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u zo 55% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste merken hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-gemert-bakel-5421

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Gemert-Bakel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gemert-Bakel binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Gemert-Bakel. Burgers met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode comfortabel van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gemert-Bakel (https://www.gemert-bakel.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een model laten installeren die matcht met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Ridderplein 1
 • 5421 CV, Gemert-Bakel
 • Website: www.gemert-bakel.nl
 • E-mail: gemeente@gemert-bakel.nl
 • Telefoonnummer: 0492378500

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Gemert-Bakel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal liften demonstreren en geeft aan welk merk/model matcht met uw budget en situatie. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Gemert-Bakel.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Gemert-Bakel.

Erkende merken
In uw omgeving zijn 5 goede merken met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers beloven een snelle levering en goede after service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan diverse betrouwbare traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Platinum, Heymer, Triwa. Bekende (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de montage van een traplift in Gemert-Bakel binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Handicare of Extrema beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Gemert-Bakel is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Gemert-Bakel communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG tot 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie