Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bakel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Bakel kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Hieronder vindt u uitgebreide informatie m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de tarieven, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Gemert-Bakel.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een betrouwbare en plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €2550 tot maar liefst €8000, inclusief montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteGemert-Bakel | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5761
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Bakel april 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.100 of meer.
 • Extra opties als een automatische voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte bekijkt u een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Bakel. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.600 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.950 – €9.600€3.250 – €6.8005 uur
Twee bochten€5.850 – €10.300€4.300 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €12.100€5.350 – €9.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bakel.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bakel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 50% op de aanschafwaarde. Bovendien is dat een duurzame investering. Steeds meer showrooms bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-bakel-5761

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Bakel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gemert-Bakel met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Gemert-Bakel. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Gemert-Bakel (https://www.gemert-bakel.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model aanschaffen die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u hulp aanvragen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Ridderplein 1
 • 5421 CV, Gemert-Bakel
 • Website: www.gemert-bakel.nl
 • E-mailadres: gemeente@gemert-bakel.nl
 • Telefoonnummer: 0492378500

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Bakel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en informeert welk systeem in lijn is met uw wensen en budget. De meeste winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder staan aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Bakel.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Bakel.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 betrouwbare producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan in voor een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn vijf bekende merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum. Grote (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Bakel binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Acorn & Strobbe verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Two.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bakel is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bakel hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In de regel wisselt dat tussen de 110 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie