Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vlierden

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Vlierden verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder bieden wij uitgebreide adviezen m.b.t. trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u online en zonder moeite een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Deurne.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1950 en €9400, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDeurne | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5756
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Vlierden mei 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs komt tot stand middels 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 inclusief installatie.
 • Extra opties als een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Vlierden. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.550 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.150 – €8.100€3.300 – €5.2005 uur
Twee bochten€5.850 – €11.100€4.200 – €8.000Hele dag
Spiltrap€8.200 – €12.200€5.550 – €10.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Vlierden.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Vlierden is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u eenvoudig 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste leveranciers hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-vlierden-5756

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Vlierden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 incl. plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Deurne binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Deurne. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Deurne (https://www.deurne.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert beslist of de traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een traplift aanschaffen die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel een WMO-melding doen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 1
 • 5751 BE, Deurne
 • Website: www.deurne.nl
 • E-mail: info@deurne.nl
 • Telefoonnummer: 0493387711

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Vlierden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende mogelijkheden laten zien en adviseert welke uitvoering voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Vlierden.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Vlierden.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn diverse betrouwbare leveranciers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan voor een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn diverse professionele producenten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Heymer, Platinum, Minivator, Extrema. Gerenommeerde aanbieders van deze modellen zijn Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Vlierden binnen een paar weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Stannah & RecentLift verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Vlierden is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Vlierden werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans ligt dat tussen de 115 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de modellen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie