Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aarle-Rixtel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Aarle-Rixtel maakt het mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Zodoende kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Op deze website bekijkt u bruikbare tips inzake trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, technische details, de kosten, de WMO en onderhoud. Bovendien kunt u direct een brochure of een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Laarbeek.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2500 tot zo’n €9700, incl. installatie.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLaarbeek | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5735
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Aarle-Rixtel april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs is afhankelijk van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Vaak geldt er een meerprijs voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €6.950 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Aarle-Rixtel. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.600 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.200 – €9.000€3.450 – €6.5005 uur
2 bochten€5.850 – €10.100€3.750 – €8.0006 uur
Wenteltrap€8.550 – €12.700€4.500 – €10.3006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Aarle-Rixtel.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Aarle-Rixtel is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u tot wel 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-aarle-rixtel-5735

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Aarle-Rixtel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 inclusief montage. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Laarbeek via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Laarbeek. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent comfortabel zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Laarbeek (https://www.laarbeek.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een model kopen die aansluit op uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koppelstraat 37
 • 5741 GA, Laarbeek
 • Website: www.laarbeek.nl
 • E-mail: wmo@laarbeek.nl
 • Telefoonnummer: 0492469700

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Aarle-Rixtel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Aarle-Rixtel.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Aarle-Rixtel.

Erkende merken
In uw regio zijn 5 bekende traplift fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten werken met een vlotte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftInnovatief en compact design
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende professionele traplift fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa. Gerenommeerde dealers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Aarle-Rixtel binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Handicare & TipTop verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Aarle-Rixtel is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Aarle-Rixtel communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis wisselt dat tussen de 110 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie