Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ommel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Ommel maakt het mogelijk! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zonder moeite de trap op en af. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met belangrijke beschrijvingen aangaande trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Meer info? Dan kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Asten.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1900 en €9600, incl. installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAsten | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5724
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftOtolift Air

Kosten traplift Ommel juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs is afhankelijk van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel treft u de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Ommel. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.550 – €2.2504 uur
1 bocht€4.550 – €9.800€3.300 – €5.3001/2 dag
Twee bochten€6.050 – €10.100€3.800 – €7.2001 dag
Spiltrap€7.800 – €12.800€4.600 – €10.1006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ommel.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Ommel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u eenvoudig 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-ommel-5724

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Ommel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Asten d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Asten. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een prettige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Asten (https://www.asten.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna ontvangt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een model laten plaatsen die voldoet aan uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Pastoor de Kleijnhof 22
 • 5721 CR, Asten
 • Website: www.asten.nl
 • E-mailadres: wmo@asten.nl
 • Telefoonnummer: 0493671212

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Ommel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een showroom/dealer in de omgeving. Een productspecialist kan u een aantal opties laten zien en informeert welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel winkeliers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u winkels en producenten die ook leveren in Ommel.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Ommel.

Bekende merken
In uw regio zijn verschillende populaire traplift bouwers met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten verzekeren een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal populaire traplift bouwers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Triwa, Platinum, Minivator. Betrouwbare montagepartners van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het kopen van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Ommel binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Triwa & RecentLift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ommel is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ommel benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Standaard fluctueert dat tussen de 130 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie